Expozitie de Broderie Franceza

Caminul Cultural din Carpinet a fost ieri, 2 Mai 2010, gazda unei expozitii de broderie franceza, prezentata de doamna Chantal Tulane, presedinta clubului de broderie din localitatea franceza La Daguenière.

In cadrul expozitiei au putut fi admirate piese deosebite, un adevarat exemplu de bun gust si rafinament, creatii rezultate din pasiunea pentru tehnica broderiei a celor 33 de membri ai clubului. Piesele expuse au uimit publicul vizitator prin cromatica intensa, finetea si atentia la detalii.

Imbinand utilul cu placutul, o multime de litere frumos si decorativ integrate in modelele pentru haine si articole de uz casnic, sau in idei ingenioase pentru diverse obiecte uzuale, s-au transformat in sugestii de culoare, incluse firesc in exponatele prezentate.

Evenimentul a fost organizat de Primaria Carpinet, Asociatia "Carpinet" si Asociatia "Exchange Avec La Roumanie", cu ocazia implinirii a 20 de ani de activitate si colaborare intre cele doua asociatii.

Primarul Gheorghe Ienciu a dorit sa premieze membrii celor doua asociatii, prin inmanarea unor diplome de onoare pentru meritele deosebite in pastrarea si promovarea legaturilor de prietenie si infratire. Deasemenea, Asociatia "Exchange Avec La Roumanie" - reprezentata a localitatilor franceze La Daguenière si La Bohalle si Asociatia "Carpinet" - reprezentanta a comunei Carpinet, au primit diplome de onoare pentru activitatea desfasurata in interesul comunitatilor pe care le reprezinta.

Fotografii ale evenimentului pe blogul Carpinet.