Biblionet - Lumea in biblioteca mea

Astazi, 14 decembrie, a avut loc la Biblioteca comunala din Carpinet, inaugurarea oficiala a Programului Biblionet, eveniment la care au luat parte reprezentanti ai autoritatilor locale, elevi si profesori ai scolii generale din Carpinet (Dl. Director Burtea Martian, invatatorul Anghelescu Iuliu, educatoarea Muset Raluca) si reprezentanti ai Bibliotecii "Gheorghe Sincai" din Oradea (Prof. Ligia Antonia Mirisan - Director general si D.na Delia Pantea - Coordonator Biblionet Bihor).

Biblionet este un program de cinci ani care faciliteaza accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Prin cursurile de formare si tehnologia furnizata, Biblionet ajuta bibliotecile sa asigure servicii in comunitatile locale sub forma unui parteneriat intre IREX, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), autoritatile locale si nationale si bibliotecile din tara.

Incepand de astazi, Biblioteca comunala din Carpinet va oferi noi servicii publicului, prin posibilitatea de a avea acces gratuit la internet. Prin programul Biblionet, biblioteca comunala a fost dotata cu 4 computere performante, conectate la internet, webcam-uri, microfoane, casti, videoproiector, imprimanta si scanner.

Autoritatea locala din Carpinet a contribuit prin reabilitarea si renovarea bibliotecii, precum si cu suportarea abonamentului la internet.

D.na Micula Camelia a avut posibilitatea de a beneficia, alaturi de multi alti bibliotecari din judetul Bihor, de cursurile de formare in tehnologia informatiei si administrarea bibliotecii. Prin noile cunostinte acumulate, doamna bibliotecara este la dispozitia membrilor comunitatii pentru a-i indruma si ajuta cu notiuni de baza ale operarii pe calculator dar si ale navigarii pe internet.

"Prin inaugurarea acestui serviciu modern de informare, dorim sa fim mai aproape de nevoile publicului si sa subliniem rolul important si impactul bibliotecii in comunitate", a declarat Dl. Gheorghe Ienciu, primarul comunei Carpinet.

Fotografii ale evenimentului pe blogul Carpinet.