CASCADELE SFANTA TREIME

Natura este un iscusit creator. Prin frumusetea lor, cascadele reprezinta un punct de atractie pentru turistii din intreaga lume.

Caderile de apa, prin frecare, produc un fenomen de ionizare a aerului, fenomen care a fascinat din totdeauna, oferind visitatorilor o senzatie unica, de neuitat.

Zona cascadelor de sub Varful Cucurbata, este accesibila din Carpinet - Leheceni - Saliste de Vascau - Poiana. In dreapta, pe o vale secundara, se afla Cascada Carligoi (40 m), in mijloc - Cascada Hotaran (80 m) si in stanga, Cascada Fantanele (65 m), numite si Cascadele Sfanta Treime.

Cascada Hotaran este cea mai mare cascada de sub Varful Cucurbata Mare ce se revarsa in 3 trepte insumand circa 80 m. Privita de la baza, este vizibila doar prima treapta, de circa 30 m. Pentru a ajunge la cea de-a doua treapta, se poate urca foarte abrupt prin dreapta primei caderi de apa.

Un loc mai putin cunoscut, dar unic in tara: vai foarte abrupte, grele de accesat, zeci de paraie ce coboara la vale prin nenumarate saritoare, intr-o simfonie a apelor.